”Sunt om ce încearcă să reducă emisiile de carbon. Nu mănânc animale, nu port piele sau blănuri, încerc să consum și să promovez produsele locale. Am investit în panouri solare și încerc să găsesc soluții pentru reducerea deșeurilor de orice fel. Merg la cumpărături cu plasele mele, vânzătoarele de la raft mă consideră deja nebună – <<Haideți, doamnă, pentru câteva pungi…>> Din iubire pentru planetă și pentru animale” – așa începe mesajul postat ieri de băimăreanca Paula Seling pe contul ei oficial de Facebook.

”Scriu ca nebuna că artificiile nu sunt ok. Unii râd de mine”

Paula Seling își continuă mesajul, menționând că se simte datoare să tragă aceste semnale de alarmă: ”Scriu ca nebuna că artificiile nu sunt ok. Unii râd de mine. Am scris, nu demult, că lampioanele urcă, apoi coboară și provoacă incendii. NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU DORINȚE CARE SE ÎMPLINESC, IDEALURI ȘI ALTELE. SUNT NIȘTE TÂMPENII.

Mulți mi-au dat unfollow și mă bucur. E în regulă că nu sunt prietenă cu inconștienți. Știu, e neplăcut să vezi că cineva îți spune că greșești, dar cere o tărie și o noblețe să înțelegi că ai greșit și să faci ceva în legătură cu asta.

Cum oare mă simt eu și mulți alții ce simt ca mine, acum, când văd nenorocirile din Australia? Sau cele de la gradina zoologică aprinsă de LAMPIOANE?”

”Urlu de multă vreme și prea puțini mă ascultă”

Băimăreanca se declară descumpănită de faptul că sunt prea puțini cei cărora le pasă de aceste subiecte: ”Stau și mă îmbolnăvesc de neputință, mă condamn că nu pot să fac nimic pentru lumea asta. Nimic. Și, sincer, nu mai pot să mă uit. Nu mai pot să văd animale batjocorite, bătute, mutilate, urși împușcați, căței loviți de mașini, pe drum, ca urmare a disperării în urma pocnitorilor și a artificiilor din noaptea de revelion, ursuleți cerșind apă în incendii. Nu pot să văd animale scrum la grădina zoologică arsă, nu mai pot să văd câini cu petarde în gură. Pentru că știu că urlu de multă vreme și prea puțini mă ascultă. Și ca mine sunt mulți. Mulți pe care lumea îi consideră că exagerează, prea puțini comparativ cu cei ce rămân scufundați, comod, în obiceiurile lor ce nu au nicio logică, dar care fac atât de mult rău naturii și animalelor”.

”Peste 50 de ani dezechilibrul creat de încălzirea globală va fi uriaș”

Rândurile așternute de artistă se încheie în același ton pesimist în care a fost scrisă întreaga postare: ”Ce primăvară frumoas, azi, 3 ianuarie… Peste 50 de ani dezechilibrul creat de încălzirea globală va fi uriaș. Noi nu vom mai fi, dar vor fi copiii noștri. Cui îi pasă că ei se vor lupta cu deșeurile noastre emise din comoditate, din <<obiceiuri>> de fapt ușor de evitat. Suntem cu capul în nisip. Așa vom sta”

Sursă informații și foto: Facebook / Paula Seling

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.