”Anul trecut nu am avut cum să vă colind, dar anul acesta încep din timp…”, scrie Paula Seling pe contul de socializare, anunțând proiectul ”În inima diasporei”. ”Un material plin de iubire”, mărturisește băimăreanca.

”Am filmat colinde și cântece pline de însemnătate pentru inimile oricărui român, oriunde s-ar afla”

Proiectul își propune să ducă spre românii din întreaga lume, prin intermediul online-ului, colindele tradiționale românești. Contribuind astfel la menținerea vie a tradițiilor. ”Din inima țării, cu gândul la toți cei ce luptă să își facă un rost departe de locurile unde au văzut prima oară lumina, am filmat colinde și cântece pline de însemnătate pentru inimile oricărui român, oriunde s-ar afla”, scrie băimăreanca pe contul de socializare.

”Cântăm și reclădim sentimentul de acasă”

Cele 11 piese propuse ”creează o punte de spiritualitate și identitate națională cu și între românii din întreaga lume”, se arată în comunicat. ”Muzica este ceea ce știu să fac și ce vă dăruiesc din inimă. Din inima mea pentru inimile voastre. Dizolvăm distanțe și timp. Prin muzică. Rostim și simțim românește. Cântăm și reclădim sentimentul de acasă. În inima fiecăruia dintre noi. Împreună. Mereu”, este parte din mesajul Paulei care precede colindele.

”Este unul dintre cele mai emoționante lucruri pe care le-am realizat până acum”

Filmările au fost realizate în locuri emblematice din Maramureș. Însă Paula poartă cu mândrie costume din mai multe zone ale României. “Materialul este menit să dăruiască fiecăruia dintre cei ce îl ascultă și privesc sentimentul de acasă. Pot spune că este unul dintre cele mai emoționante lucruri pe care le-am realizat până acum. Vertical, sensibil și puternic în același timp, plin de iubirea, fremătarea, seninul și înțelepciunea poporului nostru, adunate toate în muzica și versurile aurite”, spune Paula Seling.

Paula Seling are în discografie cinci albume de colinde și cântece de Crăciun: ”Albumul de Crăciun” (2001), ”De sărbători” (2006), ”A mai trecut un an” (2010), ”Povești de iarnă” (2015), ”Steaua Răsare” (2018).

”Paula Seling – În inima diasporei” este un proiect realizat de Asociația de Treabă. Cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Descoperă ”Paula Seling – În inima diasporei” aici.

Sursă foto: Paula Seling

CITEȘTE ȘI:
Paula Seling lansează invitația: ”Hai în Maramu’! Hai la mine acasă!” | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.