Pe la noi i s-a zis Bran. Îl chema, de fapt, Norvell Hardy. Și-a spus mai apoi, când s-a apucat să cocheteze cu scena, Oliver Norvell Hardy, primul prenume fiind adăugat în memoria tatălui său. A făcut carieră în cuplul cinematografic cu Stan Laurel. Laurel & Hardy sau, cum îi știam noi, Stan și Bran.

Ollie, cum îl alinta Stan în filmele care ne-au gâdilat cu vârf și-ndesat simțul umorului, s-a născut într-o zi de 18 ianuarie. Era acum 129 de ani.

Tatăl său era veteran de război, iar în viața de zi cu zi – colector de taxe pentru statul Columbia. Mama avea rădăcini deopotrivă americane și scoțiene. Capul familiei s-a stins când Norvell nu împlinise un an. Mai apoi, când au început să-i dea târcoale zorii adolescenței, Norvell a ajuns la concluzia că era interesat de teatru și muzică, iar nu de alte studii. A și fugit de la școală, alăturându-se unei trupe muzicale. Una peste alta, mama i-a înțeles pasiunile și l-a trimis la o școală de muzică. Însă până la urmă a ajuns să facă actorie. Iar după ce a dat și de Laurel, totul i-a venit ca o mănușă. Și nouă, după cât ne-au făcut să râdem cu poznele lor. (Vladimir Andru)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.