În ședința Consiliului Județean de astăzi, aleșii județeni au aprobat studiul de fezabilitate pentru proiectul privind realizarea primului aquapark din Maramureș, în zona Baia Sprie. În paralel, se pregătesc cererile de finanțare, iar în luna august va avea loc depunerea proiectului, în valoare totală de peste 39 milioane de euro, spre finanțare prin Programul Operațional Regional (POR).

Complexul de agrement Aquapark din Maramureș va avea o capacitate totală de 3000 de persoane – 2000 la exterior și 1000 de persoane la interior, fiind amenajat pe o suprafață totală de 130.000 mp. Perioada de implementare a acestui proiect este de 36 de luni.

Zona de agrement exterioară va fi dotată cu trei bazine (piscină de relaxare, piscină cu valuri), bazin pentru ansamblu tobogane, spații comerciale, terenuri de sport, terase și spații verzi. De asemenea, vor fi realizate 556 de locuri de parcare, din care 26 vor fi pentru persoanele cu handicap. Alte 10 locuri de parcare vor fi destinate autobuzelor.

Corpul principal al aquapark-ului, cel de interior, cuprinde piscină cu zonă de hidromasaj, bazin de înot, piscină de tip baby pool, destinată copiilor cu vârsta de 1-7 ani, piscină pentru ansamblu tobogane, piscină exclusiv adulți, zonă wellness saună, hammam, bazine apă sărată, zonă restaurant și zonă de vestiar cu depozitare, 94 de cabine de schimb și 1010 dulapuri cu sistem de închidere individual.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean

CITEȘTE ȘI: Lucrări la drumuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.