Consilierii județeni s-au întrunit astăzi în ședință extraordinară pentru a vota o serie de proiecte pentru dezvoltarea Maramureșului.

Unul dintre proiectele adoptate vizează valorificarea surselor de energie regenerabilă existente în județ. În acest sens, a fost adoptat memorandumul de cooperare între Consiliul Județean, OMV Petrom și Primăria Mireșu Mare. Un prim pas în colaborarea între Consiliul Județean și OMV Petrom, prin care se stabilesc principiile de colaborare pentru dezvoltarea unor proiecte în domeniul producției de energie regenerabilă.

”Investițiile pentru producerea de energie geotermală și realizarea de sisteme fotovoltaice sunt principalele obiective urmărite în cadrul parteneriatului de colaborare. Conform studiilor oficiale, în Maramureș există un potențial crescut pentru investiții în domeniul energiei geotermale, iar în ceea ce privește construirea de parcuri fotovoltaice, acestea reprezintă, de asemenea o investiție de viitor, având în vedere faptul că județul Maramureș este plasat la un nivel superior pe harta solară comparativ cu alte regiuni. În Maramureș sunt aproximativ 400 de hectare de teren pe care în prezent se află halde de steril, iazuri de decantare miniere, care au nevoie de ecologizare și pe care, ulterior, se pot construi aceste parcuri fotovoltaice care vor asigura energie regenerabilă în Maramureș” – se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.

Siursă informații: Consiliul Județean. Sursa foto (arhivă): Ministerul Mediului

Citește și: Sighetu Marmației | Cererile pentru reabilitare termică prin PNRR se depun până în 31 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.