Administrația Parcului Natural Munții Maramureșului informează că a instituit tariful de vizitare a parcului: un bilet costă 5 lei și are valabilitate de trei zile.

Tariful este aplicabil începând cu 1 octombrie și ”va fi achitat doar de vizitatori și nu de către membrii comunităților locale de pe raza parcului”, informează cei de la Parcul Natural Munții Maramureșului.

Biletele se pot achiziționa de la sediul din localitatea Vișeu de Sus, str. 22 Decembrie nr. 20.

”Sumele rezultate din vânzarea biletelor vor fi direcționate exclusiv către îmbunătățirea infrastructurii de vizitare a parcului – întreținerea traseelor, refacerea marcajelor și a panourilor de informare etc. -, respectiv pentru activitățile de monitorizare a florei și a faunei de interes conservativ (specii rare, periclitate sau amenințate)”, precizează aceeași sursă.

”Parcul Natural Munții Maramureșului este o arie naturală protejată destinată conservării peisajului şi tradiţiilor locale, protejării moştenirii naturale, spirituale şi culturale a zonei, gospodăririi durabile a pădurilor şi încurajării turismului bazat pe aceste valori. Suprafața acestuia este de 133.418 ha”, se arată pe muntiimaramuresului.ro.

Munţii Maramureşului au fost declaraţi arie protejată de interes naţional în categoria parcuri naturale începând cu anul 2005. ”Principalele motive ale desemnării au fost: prezenţa ultimei populații naturale de lostriță din țara noastră ca endemit al bazinului Dunărean, prezența florei şi faunei emblematice pentru Carpaţi în cadrul unor ecosisteme stabile, existenţa habitatelor naturale pe întinderi mari precum și un mod de viaţă tradiţional, direct dependent de resursele naturale şi încă păstrat într-o măsură semnificativă”, informează site-ul dedicat Munților Maramureșului.

Mai multe informații despre Munții Maramureșului sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Parcul Natural Munții Maramureșului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.