Pentru cei mici, parcurile oferă un spațiu pentru joacă, interacțiune socială și explorare. Multe parcuri oferă locuri de joacă special amenajate, ideale pentru copii pentru a se elibera de energie și a se distra într-un mod sigur. Care sunt însă cele mai frumoase? Cei de la site-ul clubulcopiilor.ro au întocmit un clasament cu cele mai bine cotate parcuri și grădini publice din țară pe baza datelor disponibile în Google Maps.

”Google Maps a acumulat peste un milion de recenzii pentru parcurile și grădinile publice din România. Clasamentul întocmit de noi ia în calcul parcurile și grădinile publice care au acumulat cel puțin 1000 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. Acolo unde mediile recenziilor parcurilor au fost la egalitate, am prioritizat parcul care a adunat cele mai multe recenzii” – arată sursa citată.

În acest top, Parcul Municipal ”Regina Maria” din Baia Mare ocupă locul 12. Cu 3891 de recenzii și un rating de 4,7 (maximul e 5).

”Parcul Municipal «Regina Maria» din Baia Mare este o bijuterie verde situată foarte aproape de centrul orașului. Aici puteți face o plimbare relaxantă pe aleile largi și frumos amenajate sau o plimbare cu trenulețul. În mijlocul parcului puteți juca tenis pe una dintre cele două terenuri bine întreținute cu zgură. Asigurați-vă că nu părăsiți parcul înainte de a vă bucura de calitatea excelentă a mâncării tradiționale la unul dintre restaurantele din jur” – se arată pe site, în descrierea parcului băimărean.

În clasament, pe locul 37 e Parcul ”Grădina Morii” (foto jos), din Sighetu Marmației, cu 1623 de recenzii și 4,6 rating.

Detalii despre topul parcurilor și grădinilor publice găsiți aici.

Sursă informații: Clubul Copiilor. Foto: eZiarultău

CITEȘTE ȘI: Se caută voluntari

1 COMENTARIU

  1. Odată cu acest comentariu mai adaug o recenzie pozitivă parcului băimărean
    Poate cu următoarea ocazie capătă un loc mai fruntaș. Chiar merită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.