Prin ”Încalță un copil”, campanie inițiată de Mirela Retegan și Fundația Zurli, organizatorii își propun, în prag de iarnă, să încalțe copiii mai puțin norocoși ai României.

Donează o pereche de încălțări noi

”Românii sunt invitați să cumpere și să doneze o pereche de încălțări noi pentru copiii care, în toiul iernii, poartă în picioare cârpeli de la frați sau de la părinți. Sunt zeci de mii de copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți, pentru că familiile lor nu le pot asigura o pereche de ghete, copii din centre de plasament care nu au mai primit un lucru nou niciodată”, se arată în prezentarea campaniei din acest an.

Ghetuțele se strâng și în Baia Mare

Până în 4 decembrie, românii din orice colț al țării și din diaspora pot să trimită sau să aducă o pereche de ghetuțe noi într-unul din punctele de strângere stabilite. În Baia Mare (partener campanie, Mica Șvab), pachetele se pot lăsa la Magazinul Madeline (Bulevardul București nr. 7). Zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30 și 20.00, respectiv sâmbăta, de la 9.00 la 16.00.

Pachetele trebuie să conțină doar lucruri noi. Pe lângă o pereche de ghetuțe, oamenii sunt încurajați să pună și alte lucruri necesare unui copil: o carte, o jucărie, o căciulă, un fular, rechizite, o bluză ori o geacă mai groasă.

Campania ”Încalță un copil” a ajuns la a treia ediție. În anii precedenți reușind să mobilizeze mii de oameni din țară și comunitățile de români din diaspora. La primele două ediții, organizatorii, cu ajutorul partenerilor lor, au reușit să strângă 15.000 de perechi de încălțări noi. Pentru 15.000 de copii din toată România.

Mai multe detalii găsiți aici.

Sursă informații și foto: Facebook / Încalță un copil – by Mirela Retegan

 

CITEȘTE ȘI:
La taifas cu Mirela Retegan. Și despre Zurli și despre viață pur și simplu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.