S-au desfășurat, ieri, meciurile retur din turul 3 preliminar al Conference League, în care am avut patru echipe. Trei dintre ele s-au calificat în play-off-ul competiției – CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova. Sepsi n-a izbutit. Fără a cleveti și fără a minimiza meritele celor trei echipe cu care mergem mai departe și care au șansa de a ajunge în grupele competiției, să admitem că nu au avut adversari care să rupă gura târgului. Au fost adversari, cum s-ar spune, de pluton.

Ceea ce e sâcâitor la echipele noastre participante în cupele europene e că deopotrivă oficiali, antrenori și jucători bat apa-n piuă cât e de obositor să joace din trei în trei zile, adică și în campionat, și în preliminariile Conference League. Cât e de chinuitor să zboare ba pe ici, ba pe colo, de parcă le-ar fi sărit fulgii de pe aripile avioanelor ori n-ar mai avea vreme nici să-și înnoade șireturile la cât sunt de puși pe drumuri. Să fim serioși, sunt nazuri de domnul Goe, parol!

Ce ar vrea onorabilii, să joace doar în ligheanul campionatului nostru? Dacă ar fi așa ar avea frustrări că n-au ajuns mai departe în Europa. O grămadă de echipe care joacă în cupele continentale nu se plâng de programul încărcat pe care îl au. La noi, însă, tânguiala e mereu scoasă la înaintare. Iar la un rezultat prost slujește oricând drept scuză.

Meseria fotbalistului e să dea cu piciorul în minge, fie și din trei în trei zile, dacă așa sunt programate meciurile. Și e chiar agasant să tot auzi fotbaliști care se plâng de oboseală. Nu-i pune nimeni să facă munca asta, se pot reprofila, se pot face, de pildă, strungari, țapinari, medici ori academicieni. Că e liber la meserii.

În altă ordine de idei, când auzi un fotbalist plătit cu mii de euro pe lună că se plânge de osteneală, în vreme ce unii care trudesc în varii domenii nici nu se pot gândi la asemenea lefuri, îți vine să-ți iei lumea-n cap. Ar trebui să aibă și răsfățul limitele lui.

Să fim totuși optimiști și să ne gândim că dincolo de faptul că ne e plin podul de osteniți ai fotbalului vom mai avea ceva rezultate prin cupele europene. Dar, deh, cum ne-o fi norocul, vorba ceea 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: Pixabay

CITEȘTE ȘI: Fotbalul mic. Foarte mic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.