Originar din Maramureș, Dan C. Vodnar a fost ales membru corespondent al Academiei Române

Sursă: Facebook / Dan C. Vdnar

Adunarea Generală a Academiei Române, întrunită în sesiunea din 12 februarie, a decis, prin vot secret, alegerea în calitate de membru corespondent al Academiei Române a maramureșeanului prof. univ. dr. Dan C. Vodnar, președinte al Senatului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca.

”Sunt profund onorat să fiu ales membru corespondent al Academiei Române”

”Sunt profund onorat să fiu ales membru corespondent al Academiei Române, în cadrul Secției de Științe Agricole și Silvice. Această realizare este rezultatul efortului susținut de o echipă extraordinară de cercetători, al pasiunii studenților și al îndrumării mentorilor, care mi-au fost alături de-a lungul timpului. Le sunt recunoscător tuturor celor care au contribuit la acest parcurs și privesc cu entuziasm spre viitor, hotărât să continui cu și mai multă dedicare și implicare”, este mesajul profesorului de Gastronomie moleculară și Biotehnologii alimentare din cadrul USAMV.

Printre cei mai citați 2% oameni de știință din lume în domeniul Științei Alimentelor

Cu o carieră de 16 ani în cercetare și inovare, prof. dr. Dan C. Vodnar este clasificat printre cei mai citați 2% oameni de știință din lume în domeniul Științei Alimentelor, conform Top World Ranking of Scientists realizat de către Universitatea Stanford. Cercetătorul originar din Borșa figurează, de asemenea, în top 0,05% cercetători la nivel mondial în domeniile Agricultură și Resurse Naturale, realizat de platforma ScholarGPS.

”De asemenea, în 2022, echipa condusă de Prof. dr. Dan C. Vodnar a lansat pe piață suplimentul alimentar Echibiotic, un complex simbiotic activ format din șase tulpini de probiotice conceput pentru a reface flora intestinală, dezvoltat și produs în cadrul USAMV Cluj-Napoca în urma a 10 ani de cercetări”, se arată într-o postare a USAMV.

Sursă: Știința cu sare și piper
”Mi-am pus halatul, am deschis laboratorul şi am pregătit reţeta de ştiintă cu sare şi piper”

Notorietatea maramureșeanului se datorează și proiectului ”Ştiinţă cu sare şi piper”: ”Un nou mod de a găsi explicaţiile din spatele fenomenelor culinare cu ajutorul unor experimente interactive şi uşor de înţeles pentru care nu avem nevoie decât de o mică doză de curiozitate şi multă bună dispoziţie.

Am creat acest proiect tocmai pentru a explica ceea ce la prima vedere pare uneori mult prea complicat şi din dorinţa de a aduce mai aproape de voi toate curiozităţile pe care le-am avut, la rândul meu, despre gastronomia moleculară.

Mi-am pus halatul, am deschis laboratorul şi am pregătit reţeta de ştiintă cu sare şi piper în care, împreună, vom explica şi demonstra tot ceea ce până acum ne făcea să ne întrebăm «de ce?»”.

Sursă: Facebook / Dan C. Vodnar

CITEȘTE ȘI:
Baia Mare | Întâlnire cu profesorul Dan Cristian Vodnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.