69 de medalii au câștigat sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare la Campionatele Naționale și Cupa României la orientare pe schiuri. Dintre cele 69 de medalii, 30 sunt de locul I!

Pentru apărarea titlului de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România

În Pasul Bucin (Harghita) s-au desfășurat Campionatele Naționale de orientare pe schiuri. Probe de lungă și medie distanță, sprint, ștafetă și ștafetă mixtă. De asemenea, a avut loc Cupa României. Ambele competiții s-au desfășurat sub egida Federației Române de Orientare.

”Deoarece zăpada nu a lipsit în județul Maramureș, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare au avut toate condițiile necesare pentru a pregăti foarte serios aceste importante întreceri, în perspectiva de a-și apăra prestigiosul titlu de cel mai bun club de orientare pe schiuri din România, titlu deținut de gruparea băimăreană de foarte multă vreme”, declară antrenorul Istvan Sebestyen.

David Hreniuc a câștigat toate cele 5 titluri de campion național puse în joc

69 de medalii au reușit să cucerească sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare. 30 dintre aceste medalii sunt de campion național sau câștigător al Cupei României. Performerul acestor întreceri a fost David Hreniuc, cel care – în categoria 17 ani – a reușit să obțină toate cele cinci titluri de campion național puse în joc. Mai mult, David a câștigat și Cupa României la aceeasi categorie de vârstă.

”O premieră importantă pentru clubul băimărean a fost faptul că, în categoria seniori elită, toate titlurile naționale în probele individuale au fost obținute de către CS Stiința Electro Sistem Baia Mare. Asta deși clubul se axează în principal pe categoriile de copii și juniori”, menționează Sebestyen.
În mijloc, David Hreniuc.

Medaliile obținute la Campionatele Naționale

F14: Carla Maiker – 1 loc II și 3 locuri III;
F17: Andreea Manu – 4 locuri I; Antonia Man – 1 loc II și 3 locuri III; Tania Sabou – 1 loc I, 1 loc II, 1 loc III; Codruța Sabou – 1 loc II și 1 loc III; Rebeca Ciocian – 2 locuri I și 1 loc II;
F20: Ștefania Peleș – 2 locuri I și 1 loc III; Alexandra Creciun: 2 locuri II;
F21: Anca Deac – 1 loc I și 3 locuri II; Alexandra Roman – 1 loc I și 4 locuri III;
F55: Lucia Pop – 3 locuri I;

M14: Cristian Manu – 3 locuri II și 1 loc III; Luca Lenard – 1 loc II;
M17: David Hreniuc – 5 locuri I; Alexandro Kotai – 1 loc I;
M21: Alexandru Biro – 2 locuri I și 2 locuri II; Cătălin Vădean – 1 loc I, 1 loc II și 1 loc III;
M45: Istvan Sebestyen – 1 loc I și 2 locuri II;

Medaliile obținute la Cupa României

I: Andreea Manu (F17), Ștefania Peleș (F20), Lucia Pop (F55), David Hreniuc (M17), Alexandru Biro (M21), Istvan Sebestyen (M45);
II: Alexandra Creciun (F20), Anca Deac (F21), Cristian Manu (M14);
III: Carla Maiker (F14), Tania Sabou (F17), Alexandra Roman (F21).

3 sportivi + 1 antrenor, la Campionatele Europene pentru juniori

În urma acestor rezultate, gruparea băimăreană condusă de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen își menține supremația în orientarea pe schiuri. De asemenea, Andreea Manu, Tania Sabou și Antonia Man, însoțiți de antrenorul Istvan Sebestyen, vor reprezenta România la Campionatele Europene de orientare – schi pentru juniori din Finlanda. Competiția va avea loc în luna martie.

🔍 Mai multe imagini de la competițiile din Pasul Bucin, aici.

Sursă informații și foto: Istvan Sebestyen – antrenor CS Știința Electro Sistem Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
TOPURI 2021 | CS Știința Electro Sistem Baia Mare, un an cu peste 400 de medalii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.