350 de sportivi reprezentând 41 de țări vor concura în Baia Mare și zona Cavnic în cadrul Campionatului Mondial de orientare în alergare, categoria de vârstă tineret. Delegația României este formată din 12 sportivi, trei dintre aceștia fiind legitimați la CS Electro Sistem Baia Mare.

Campionatul Mondial se derulează în perioada 2-9 iulie

Campionatul Mondial de orientare în alergare, categoria de vârstă tineret, are loc în Maramureș în perioada 2-9 iulie. ”Listele de înscriere sunt definitivate. Știm acum sigur că sportivi din 41 de țări vor veni în Maramureș. Vor fi la start concurenți din țările consacrate, cum ar fi cele nordice, Franța, Cehia, Ungaria, țări care an de an aspiră la medalii. Dar ne bucură și prezența unor sportivi din țări inedite, precum Australia, Noua Zeelandă, SUA, Brazilia, Africa de Sud sau Hong Kong”, vin pentru eZiarultău primele informații de la Istvan Sebestyen – directorul competiției.

Trei sportivi de la CS Electro Sistem Baia Mare în lotul României

350 de concurenți sunt înscriși la Campionatul Mondial de orientare în alergare pentru tineret. Acestora li se adaugă circa 80 de oficiali. ”România participă cu 12 sportivi (șase băieți și șase fete), alături de care vor fi doi oficiali. Din Maramureș au reușit să obțină calificarea la această competiție trei sportivi de la CS Electro Sistem Baia Mare. Este vorba despre Cătălin Vădean, Alexandra Roman și Andreea Manu”, menționează Sebestyen.

Două zile de competiție în Baia Mare, trei în zona Cavnic

În 2 iulie va avea loc festivitatea de deschidere. Începând cu ora 16.30, în Piața Revoluției din Baia Mare. Va exista și o paradă a participanților. A doua zi începe competiția propriu-zisă, cu cele două etape de sprint și sprint ștafetă care se vor derula în 3 și 4 iulie în Baia Mare, cu începere de la 16.30. Arena de sosire va fi amplasată în zona Sălii polivalente ”Lascăr Pană”. Din 5 iulie întrecerea se mută în preajma orașului Cavnic, acolo unde se vor derula probele de medie și lungă distanță, plus ștafetă. Startul e la ora 9.00 în 5 și 7 iulie, iar în 8 iulie la 9.30. Arena de sosire va fi amenajată la intrarea în Cavnic, pe drumul național.

Zile puține au mai rămas până când Campionatul Mondial va începe în Maramureș. ”Noi organizatoric credem că ne-am făcut bine treaba, suntem pe ultima sută de metri și totul decurge deocamdată foarte bine. Sperăm să nu intervină surprize de ultim moment”, a declarat Sebestyen.

Campionatul Mondial de orientare în alergare pentru tineret este organizat de CS Electro Sistem Baia Mare sub egida Federației Internaționale și a Federației Române de Orientare. Cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș și al Municipiului Baia Mare.

Ramona-Ioana Pop

Sursă foto: JWOC 2023, Electro Sistem Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Orientare în alergare | Campionatul Mondial pentru tineret, ediția 2023, are loc în Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.