11 medalii au cucerit sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare la Campionatul European de Sud Est de orientare în alergare din Sarajevo. Rezultate care au ajutat România să se claseze pe locul I pe națiuni.

Peste 500 de concurenți din 11 țări

În perioada 23-27 august, la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina) s-a desfășurat Campionatul European de Sud Est de orientare în alergare. Competiție la care au luat startul peste 500 de concurenți din 11 țări. Patru probe: sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă.

„Zonele de concurs au fost foarte grele din punct de vedere tehnic și fizic. Din acest motiv au rezultat curse cu viteze scăzute de deplasare, iar rezultatele finale au fost foarte strânse. Merită remarcat faptul că probele de pădure s-au desfășurat în Igman. Un loc încărcat de istorie, deoarece aici s-au desfășurat Jocurile Olimpice de Iarnă 1984”, informează Istvan Sebestyen – director CS Știința Electro Sistem Baia Mare.

Cătălin Vădean, trei podiumuri din patru posibile

Opt sportivi de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare au reprezentat România la această competiție. Sportivi ce și-au obținut dreptul de a lua lua parte la concurs în urma calificărilor din acest an. În urma celor patru zile de întreceri ei au reușit să obțină 11 medalii. Trei de aur, patru de argint, patru de bronz. Plus alte două clasări în imediata apropiere a podiumului.

”Merită apreciată evoluția sportivului Cătălin Vădean, care a reușit să obțină trei medalii din patru posibile la această ediție de Campionat European de Sud Est. Precum și faptul că șapte din cei opt băimăreni ce au reprezentat România la această competiție au reușit să se întoarcă acasă cu cel puțin o medalie”, menționează Sebestyen.

Medaliile băimărenilor

Locuri I: Cătălin Vădean (M20) – sprint și ștafetă, Andreea Manu (F18) – ștafetă;
Locuri II: Cătălin Vădean (M20) – medie distanță, Alexandra Roman (F20) – ștafetă, Anca Deac (F21) – ștafetă, Alexandru Biro (M21) – ștafetă;
Locuri III: Andreea Manu (F18) – lungă distanță, Alexandra Roman (F20) – lungă distanță, Antonia Man (F16) – ștafetă, Istvan Sebestyen (M45) – sprint.

În preajma podiumului s-au clasat Alexandra Roman – loc 5 la medie distanță, respectiv Alexandru Biro – loc 6 la medie distanță.

Aceste rezultate au ajutat lotul național al României să se claseze pe locul I pe națiuni, devansând Bulgaria și Turcia.

Următoarea competiție la care va lua parte CS Știința Electro Sistem Baia Mare este Campionatul Național de orientare în alergare în probele individuale și de ștafetă. Cele mai importante competiții din calendarul intern. Se vor desfășura la Cluj-Napoca în perioada 31 august – 3 septembrie.

Sursă informații și foto: Istvan Sebestyen

CITEȘTE ȘI:
Orientare | Miron Pop, locul I la Karst Cup

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.