Aeroportul Internațional Maramureș intră într-o nouă etapă de dezvoltare. Organizarea șantierului pentru unul dintre cele trei proiecte finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, terminalul pentru pasageri, avansează conform graficului, susțin reprezentanții aeroportului.

Noul terminal de pasageri va asigura deservirea unui volum de 450 pasageri/oră și va avea o suprafață totală desfășurată de 12.209 mp, din care: 6.706 mp – parter, 5.033 mp – etaj, 470 mp – acces și copertine.

Valoarea totală a proiectului este de 134,23 milioane lei, din care 95,9 milioane lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), 14,67 milioane lei finanțare nerambursabilă din bugetul național și 2,25 milioane lei cofinanțare eligibilă a Consiliului Județean Maramureș. Termenul de finalizare a viitorului terminal este luna decembrie 2023, acesta urmând a deveni funcțional din 2024.

Dotările noului terminal de pasageri sunt următoarele:

  • Un sistem integrat de control de securitate al bagajelor de cală pe fluxul de plecări, care conţine 10 ghișee check-in și benzi transportoare
  • Două carusele plate cu plăci suprapuse pentru zona sosiri
  • Patru porţi de control acces manual
  • Două chioşcuri automate de prelucrare a pasagerilor cu uz comun pentru toate companiile aeriene
  • Două ghișee check-in pentru self drop-off

Un alt obiectiv la care se lucrează este remiza PSI, iar pentru creșterea gradului de siguranță a aeroportului se achiziționează echipamente specifice.

„Aeroportul Internațional Maramureș are parte de o creștere constantă în ultima perioadă, iar necesitatea unui astfel de terminal este vitală pentru dezvoltarea aeroportului. Un terminal nou ar îmbunătăți calitatea serviciilor și a siguranței pentru călători”, arată conducerea aeroportului.

Sursă informații și foto: Aeroportul Internațional Maramureș

CITEȘTE ȘI: Loc de joacă amenajat la Aeroportul Internațional Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.