Peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se reunesc simultan în toată țara și vor cânta pentru Ora Pământului, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta”! Inclusiv în Maramureș.

Activități muzicale simultane în 64 de localități

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie: Ora Pământului. La a șaptea ediție a evenimentului ”Ora Pământului cu Cantus Mundi”, copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 64 de localități din 34 de județe ale României și București. ”La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii, alături de părinții și prietenii lor, vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului și împotriva risipei care afectează planeta”, se arată în prezentarea evenimentului.

În Baia Mare vor susține recitaluri peste 1.000 de copii

Peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se reunesc simultan în toată țara. Vor cânta pentru Ora Pământului, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta”! În Baia Mare, corurile reunite ale Programului Cantus Mundi Baia Mare, împreună cu orchestra Palatului Copiilor, vor cânta în Parcul ”Regina Maria” (la trenuleț), după cum informează prof. Melania Carmen Augustin. ”În Baia Mare se va reuni cel mai numeros grup muzical. Peste 1.000 de copii din peste 50 de coruri și ansambluri Cantus Mundi vor susține recitaluri corale și mini-concerte”, subliniază cei de la Cantus Mundi.

Repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii face parte din broșura ”Ora Pământului cu Cantus Mundi 2023”. Editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii Corului Madrigal și Cantus Mundi.

Cantus Mundi este cel mai mare program național de integrare socială prin muzică din România. Inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. Peste 63.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării.

Sursă informații și foto: Cantus Mundi Romania

CITEȘTE ȘI:
Ora Pământului | ”Opriți-vă din rutina zilnică și dăruiți o oră pentru Pământ în fiecare lună”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.