La nivelul județului Maramureș s-a format coaliția ONG-urilor pentru Ucraina, coaliție care lucrează îndeaproape cu Instituția Prefectului Județului Maramureș și Consiliul Județean Maramureș.

Dacă dorești să donezi resurse necesare, ești așteptat în Baia Mare pe strada Culturii nr. 9 (fostul sediu Asirom) azi și mâine, între orele 11.00 și 18.00. Din 28 februarie, punctul de colectare se va muta la Casa Armatei (Baia Mare, strada Hortensiei nr. 1), cu același orar. Este nevoie de haine și pături, produse de igienă și de îngrijire a copiilor, materiale sanitare și medicamente (perfuzoare, ser fiziologic, calmante – algocalmin, nurofen, ibuprofen, antibiotice – ampicilină, garouri, pansamente, tifon). ”Resursele vor ajunge la refugiați, soldații și răniții din zonele de conflict din Ucraina”, menționează reprezentanții coaliției.

Dacă dorești să te implici din postura de voluntar, atunci completează aici formularul online.

Dacă dorești să faci donații în bani pentru acoperirea urgențelor, acestea se pot face în conturile Asociației Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare cu mențiunea „Maramures pentru Ucraina”. Detalii aici.

”Grupul de lucru – celula de criză, constituită la nivelul Consiliului Județean Maramureș, va comunica în fiecare zi situația de la granița județului Maramureș cu Ucraina, acțiunile prin care refugiații ucraineni vor primi sprijin, acțiuni realizate de autoritățile publice din Maramureș în parteneriat cu organizațiile nonguvernamentale și a reprezentanților mediului de afaceri”, se arată într-o postare a Consiliului Județean Maramureș. Aceste comunicări vor avea loc pe grupurile publice:

 

Sursă informații și foto: Facebook / Maramureșul alături de #Ucraina

CITEȘTE ȘI:
Primăria Sighetu Marmației, telefon pentru situații de urgență

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.