La sfârșitul lunii iunie, când s-a întors acasă cu două medalii de aur – la 100 și 200 m – de la Mondialele de natație desfășurate la Budapesta, David Popovici declara, fără vreo brumă de emfază, ba din contră, cu o naturalețe fără de cusur, că își dorește să ajungă cel mai rapid înotător din istorie. Spunea asta cel care la 17 ani abia ce devenise dublu campion mondial la seniori. Și n-a glumit deloc.

Sâmbătă, la Europenele de natație de la Roma, a doborât recordul mondial de acum 13 ani al brazilianului Cesar Cielo Filho. Și a devenit, astfel, cel mai rapid înotător din toate timpurile.

Dincolo de toate performanțele sportive uluitoare obținute până acum, David se face remarcat și prin inteligența discursului. Să spui – cum a făcut-o el la un moment dat – că în fiecare zi încerci să fii cea mai bună versiune a ta e semn de înțelepciune, iar nu de luat viața la preț de matineu. Respect, David Popovici!

Finala probei de 200 m, de la Roma, în care evoluează David, are loc luni, de la ora 19:06, și va fi transmisă de TVR 1.

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FRNPM

CITEȘTE ȘI: Înot | David Popovici e dublu campion mondial!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.