Campania ”Un lucru mic”, ce vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la puterea micilor schimbări, a fost lansată de IKEA în România, pornind de la concluzia unui sondaj GlobeScan care arată că oamenii au o dorință puternică de a fi mai sănătoși și a avea un comportament sustenabil, dar sunt necesare soluții mai accesibile pentru a transforma gândurile în acțiune.

”Healthy & Sustainable Living”, un sondaj global realizat recent de GlobeScan (o organzație publică de sondare a opiniei publice), arată că oamenii au o dorință puternică de a fi mai sănătoși și a avea un comportament sustenabil, dar sunt necesare soluții mai accesibile pentru a transforma gândurile în acțiune.

Studiul indică, de asemenea, că cei mai mulți oameni consideră ca fiind o provocare găsirea unor soluții potrivite, așteptând din partea companiilor produse și servicii accesibile, care sunt mai bune atât pentru oameni, cât și pentru mediu (50%). Oamenii își doresc produse care durează mai mult (77%) și le evită pe cele de unică folosință (59%). Un număr semnificativ de consumatori de carne ar fi dispuși să treacă la alternative pe bază de legume (41%) dacă au un gust la fel de bun, au același preț și valoare nutritivă. (Puteți accesa aici raportul integral).

”Pentru un individ ar putea fi intimidant să integreze schimbările în viața sa și s-ar putea simți blocat atunci când nu va ști de unde să înceapă sau ce să facă. Totodată, uneori s-ar putea simți fără speranță – ce diferență ar putea face o acțiune mică a unei singure persoane?”, spune Aldo Lele – Sustainability Manager IKEA South East Europe.

În acest context, IKEA propune acțiuni mici cu impact mare asupra mediului și portofelelor din România. Pentru că pașii mici contează și ambiția IKEA este de a simplifica alegerile sustenabile, promițând o serie de acțiuni mici pe care fiecare individ le poate întreprinde și lucruri mici pe care le poate integra fiecare în viața sa pentru a contribui la o schimbare colectivă în comunitate, în țară și în lume. Din acest motiv, în România a fost lansată o nouă campanie intitulată „Un lucru mic”, ce vizează creșterea gradului de conștientizare cu privire la puterea micilor schimbări.

”Alegeți alimente sănătoase pentru voi și pentru mediu, economisiți apă în timp ce vă spălați pe dinți, scurtați timpul de duș, reduceți risipa de alimente, înlocuiți luminile din casa voastră cu soluțiile LED, începeți să folosiți o pungă reutilizabilă – acestea sunt doar câteva exemple pe care le putem integra cu toții cu ușurință în viața noastră de zi cu zi”, a adăugat Aldo Lele.

Având în vedere aceste perspective, IKEA anunță că se va concentra și mai puternic pe alegerile sănătoase și durabile ca opțiune implicită, promițând că anul următor va fi unul al soluțiilor dedicate sustenabilității, ajutând tot mai mulți oameni să contribuie cu proprii lor pași mici la un mediu mai bun lăsat moștenire generațiilor viitoare.

Cel mai recent studiu GlobeScan, ”Healthy & Sustainable Living”, a fost realizat în 27 de țări în iunie 2020. Studiul a fost conceput alături de mai mulți parteneri pentru a ajuta organizațiile să înțeleagă mai bine mentalitățile oamenilor la nivel global și ce le permite sau îi împiedică pe aceștia să trăiască într-o manieră mult mai sănătoasă și mai sustenabilă. În total, 27.000 de persoane au luat parte la studiul global în cadrul căruia au fost intervievați despre atitudini, opinii și comportamente legate de stiluri de viață mai sustenabile și mai sănătoase.

Sursă informații și foto: IKEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.