La fiecare final de an, elevii Școlii Populare de Artă din Baia Mare au de realizat o ultimă lucrare care va intra în patrimoniul instituției. ”Anul acesta am venit cu o propunere nouă: cum ar fi să lucrăm împreună pe o temă comună, o imagine compusă din mai multe pânze, o imagine ce se va putea întregi când toate piesele de «puzzle» își vor găsi locul potrivit?!”, spune profesoara Postumia Rus.

Iar ideea a fost primită de către elevi cu mare interes. Au urmat câteva sesiuni de dezbatere cu privire la alegerea unei picturi celebre În final s-a căzut de acord ca ”The Hunt (Diana and her Nymphs)” să fie lucrarea reprodusă. O pictură în ulei din perioada Art Nouveau, realizată de pictorul scoțian Robert Burns.

Și uite așa elevii Daria Petrar, Bianca Boda, Sonia Nistor, Petra Lenghel, Adelina Bonta, Ștefan Muzaș, Ioana Lipotean, Rebeca Irimuș, Marina Ianchiș și Ioan Coroi Stoian s-au pus pe treabă. Lucrul pe acest proiect a început în luna aprilie și s-a finalizat în iunie. Fiecare elev a lucrat pe bucățica lui de imagine, în tehnica și maniera dorite În așa fel încât elementele de pe pânza lui să se continue pe pânza vecină.

După mai bine de două luni de muncă a rezultat o lucrare care măsoară 140 cm pe 250 cm și este compusă din 10 pânze pe șasiu. ”Imaginea o înfățișează pe Diana, zeița vânătorii din mitologia greacă, în compania a două nimfe. Pe acestea le putem vedea într-un cadru exotic, cu multă vegetație, păsări și animale. Înconjurate de culori vii și lux dat de petele de galben, auriu și foițe de cupru”, menționează Postumia Rus.

Lucrarea va rămâne expusă la sediul Școlii Populare de Artă până în iunie 2024. ”Surpriza dată de lucrarea finală a avut un impact pozitiv Astfel că în anul următor vom relua sub altă formă acest proiect de muncă în echipă”, anunță profesoara de arte plastice.

Ramona-Ioana Pop
Sursă foto: Postumia Rus, eZiarultău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.