Experimente plastice în cianotipie prezintă elevii de la Arte Plastice ai Școlii Populare de Artă. În cadrul expoziției de final de an școlar, curator și organizator – profesoara Postumia Rus.

Expoziția „Cyanotype – Experimente plastice în cianotipie” aduce în fața privitorilor peste 40 de lucrări de artă realizate de elevii disciplinei Arte Plastice din cadrul Școlii Populare de Artă Baia Mare, profesor coordonator Postumia Rus.

”Cianotipia este o tehnică fotografică veche, folosită în prima jumătate a secolului 19. Emulsia cu care se prepară suportul de lucru, în cazul nostru, hârtia, este fotosensibilă și reacționează la raze ultraviolete: zonele atinse de razele UV devin albastre, iar cele protejate rămân albe”, explică Postumia pentru eZiarultău. Astfel, fiecare lucrare expusă a fost tratată cu această emulsie. Iar elevii au intervenit cu diferite plante, materiale textile, obiecte plate pentru a crea compoziții plastice pe teme diferite.

”Spunem că expoziția prezintă «experimente plastice» deoarece această tehnică este imprevizibilă. Depinde de factori externi, cum ar fi timpul de expunere și intensitatea razelor UV. Condițiile meteorologice și diferitele momente ale zilei au fost cele mai importante aspecte în reușita experimentului cu cianotipii”, precizează profesoara.

Expoziția va fi vernisată marți, 6 iunie, de la 17.00. În Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare. Va putea fi vizitată până în 16 iunie.

Sursă foto: Postumia Rus

CITEȘTE ȘI:
Dorel Topan propune ”obiect subiectiv motiv obiectiv”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.