Peste 90.000 de kg de deșeuri au fost trimise spre reciclare în urma ediției 2020/2021 a Concursului Național ecOprovocarea. Varianta destinată școlilor a avut ediția pilot, locul I fiind câștigat de Școala Gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” din Sighetu Marmației.

Concursul Național ecOprovocarea junior a avut în acest an ediția pilot, invitate fiind să se înscrie școli din învățământul primar și gimnazial. Școlile participante au parcurs activități practice (organizarea colectării selective la nivelul școlii + trimite spre reciclare) și activități educative (susținerea de sesiuni educaționale pe tematică specifică reciclării).

Școala Gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” din Sighetu Marmației s-a clasat pe locul I din 30 de participanți. Echipa din Maramureș a fost coordonată de prof. înv. primar Maria Pop. ”Obținerea premiului I s-a datorat muncii în echipă, efortul colectiv ne-a făcut, încă o dată, câștigători. Mulțumim celor implicați în activități: cadre didactice, preșcolari, elevi, părinți, personal auxiliar, prieteni voluntari, fără de care nu am fi avut această reușită!”, spun reprezentanții școlii învingătoare.

În urma concursului ecOprovocarea (atât în varianta pentru licee, cât și în cea dedicată școlilor primare și gimnaziale), ediția 2020/2021, peste 90.000 de kg de deșeuri trimise spre reciclare, anunță organizatorii.

Programul educațional ecOprovocarea, organizat de Asociația ViitorPlus, s-a lansat în 2010, propunându-și să motiveze și să îndrume tinerii pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului. ecOprovocarea a ajuns până acum în 350 de licee din 39 de județe, fiind implicați peste 4.000 de elevi și profesori. Au fost colectate 608.537 kg de deșeuri reciclate și s-au plantat 177.910 puieți.

♻️ Mai multe despre programul ecOprovocarea găsiți aici.

Sursă informații: ecOprovocarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.