În fiecare an în 1 octombrie este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzicii. Prilej cu care la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” s-a realizat o expoziție de carte pe acestă temă.

Ziua Internațională a Muzicii a fost propusă de celebrul muzician Yehudi Menuhin și de vicepreședintele Consiliului Internațional al Muzicii de la UNESCO, Boris Yarustowski. Ei au trimis o scrisoare către membrii consiliului, pe 30 noiembrie 1974. Datorită inițiativei lor, Ziua Internațională a Muzicii a fost organizată pentru prima dată de Consiliul Internațional al Muzicii, în conformitate cu rezoluția adoptată la cea de-a 15-a Adunare Generală de la Lausanne din 1973. De atunci, această zi specială este celebrată anual, pe data de 1 octombrie – relevă reprezentanții Bibliotecii Județene.

”De Ziua Internațională a Muzicii, scopul este de a crea o atmosferă globală de unitate, o platformă pentru ca oamenii să se bucure de diversitatea lor și să colaboreze. În diferite țări, această zi este ocazia perfectă pentru a organiza concerte grandioase, la care participă cei mai mari artiști muzicali. De asemenea, sunt obișnuite evenimentele muzicale aleatorii și concursurile de talente, organizate pentru a căuta artiști muzicali noi. Astfel, se lucrează la construirea unei comunități, în care artiștii noi și cei vechi să colaboreze spre un rezultat comun. La urma urmei, muzica este cel mai mare unificator al umanității și toate evenimentele sociale semnificative au piese dedicate acesteia. Niciun eveniment nu este mai bine recunoscut sau reprezentat decât prin muzică” – arată reprezentanții Bibliotecii Județene în prezentarea Zilei Muzicii pe pagina de Facebook a instituției.

Sursă informații: Biblioteca Județeană/ twinkl.ro. Sursa foto mare: Pixabay. Sursa foto mic: Biblioteca Județeană

CITEȘTE ȘI: Amintiri din vremea primelor cărți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.