Nu vorbim despre asta (Credit foto: Andrei Gîndac)

Începe azi ediția 29 a Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ”Atelier”. Deschiderea oficială are loc începând cu ora 16.30, în foaierul Teatrului Municipal Baia Mare. Opt zile de spectacole, expoziții, lansări de carte și reviste de teatru, colocvii, workshop-uri. 

Primul spectacol de pe agenda de festival are loc în sala mare, de la ora 17.00. ”Nu vorbim despre asta”, de Alexandra Felseghi, regia Adina Lazăr. O producție a Teatrului Odeon București. ”Spune povestea acelor oameni care s-au născut la mijlocul anilor ’80 și au copilărit în ’90 fără telefoane mobile sau internet, acelor tineri adulți care s-au maturizat «după ureche», fără să aibă vreun manual de utilizare al vieții, în contextul unei societăți în schimbare și disecă toate acele subiecte incomode – neînțelegerea propriei identități, sexualitatea, abuzul fizic și emoțional, relațiile de familie disfuncționale – ascunse sub preș în familia românească tradițională”, se arată în prezentarea spectacolului.

A doua propunere a acestei prime zile de festival este ”Naufragiat!”, de Donald Marguiles, regia Andrei Huțuleac. Spectacolul Teatrului ”Maria Filotti” Brăila ”dezvăluie aventurile unui explorator elevețian naufragiat pe o insulă pustie timp de 30 de ani. Un spectacol de văzut, care se întreabă dacă mai avem nevoie de povești, în ce fel avem nevoie de ele, la ce ne folosesc poveștile, la ce ne folosește fantezia”. Începe la ora 22.00, tot în sala mare a Municipalului băimărean.

Naufragiat!

Tot sub cupola festivalului, azi, de la ora 19.30, la Teatrul de Păpuși este programată proiecția filmului ”Tinerețea unui dictator”. Scenariul și regia, Andy Lupu.

Festivalul are loc în perioada 10-17 iunie. ”Propune un program structurat pe trei secțiuni, aparent distincte, dar conturând în același timp una dintre posibilele radiografii ale stării şi dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă şi artei actorului secolului XXI”, precizează reprezentanții Teatrului Municipal Baia Mare.

Biletele se pot achiziționa online aici sau de la casieria Teatrului Municipal, între orele 16.00 și 22.00.

Sursă informații și foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
10-17 iunie, Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ”Atelier”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.