Cea de-a 33-a ediție a Festivalului Național de Teatru (FNT) se va desfășura în perioada 20-29 octombrie, la București. Echipa curatorială a FNT (Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu și Călin Ciobotari), în urma vizionării a peste 150 de spectacole cu premieră în anul teatral 2022-2023, în teatre de stat și teatre independente, a optat pentru o serie de producții pe care le-a considerat relevante pentru tema din acest an: FNT, laboratoarele sensibilului.

Între aceste producții selectate se numără și spectacolul ”Delfini”, al Teatrului Municipal Baia Mare. O rescriere de Adina Lazăr, după ”Singurătatea pietrelor”, de Flavius Lucăcel. Regia: Adina Lazăr. Scenografie: Mihai Vălu. Sound design: Adrian Piciorea.

”«Delfini» sondează într-un limbaj teatral empatic, fără să fie nicio secundă patetic, o poveste de familie marcată de existența la marginea acceptabilului social, la marginea tolerabilului. Adina Lazăr găsește echilibrul perfect între filtrarea emoțiilor intense și detașarea lucidă de o dramă existențială care ne face martorii sensibili ai vieții unui copil în căutarea cuvintelor atât de greu de rostit. În «Delfini» intrăm ca într-un acvariu al neurodivergenței și navigăm prin stări emoționale puternice” – se arată în descrierea producției băimărene pe site-ul festivalului.

Despre spectacolele selectate și despre criteriile după care au fost alese puteți citi aici.

Sursă informații: fnt.ro. Sursa foto: Teatrul Municipal Baia Mare

CITEȘTE ȘI: 30 de capodopere ale artei băimărene din colecții private, expuse în premieră la Muzeul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.