Expoziția „În căutarea orașului pierdut. Sighet – oameni, locuri, povești. II” va fi vernisată mâine de Secția Istorie-Arheologie a Muzeului Maramureșan.

Proiectul ”În căutarea orașului pierdut. Sighet – oameni, locuri, povești” a fost lansat de Muzeul Maramureșan în iulie 2022 de la ideea că ”identitatea arhitecturală a unui oraș, ceea ce îl face diferit și unic, este determinată de istoria sa, de caracteristicile culturale ale oamenilor care l-au locuit”.

Pas cu pas, ”orașul pierdut” a fost reconstituit din fotografiile de arhivă ale Muzeului Maramureșan și imaginile de colecție ale sighetenilor. ”Cu timpul arhitectura se schimbă, casele, clădirile dispar, iar muzeul trebuie să fie instituția în care istoria și identitatea locală este păstrează pentru posteritate. În anii ’80 o importantă parte a orașului nostru a încetat să existe, ne referim la străzile 9 Mai și, parțial, Bogdan Vodă (de la «complex» până la Școala nr. 4), iar noi, cu ajutorul fotografiilor din colecția muzeului, am reconstituit digital această zonă și clădirile au fost poziționate pe o hartă interactivă”, se arată pe site-ul dedicat proiectului derulat de Muzeul Maramureșan.

În luna mai 2023, proiectul primește din nou finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național. Secția Istorie-Arheologie a Muzeului Maramureșan vernisează expoziția „În căutarea orașului pierdut. Sighet – oameni, locuri, povești. II”, din cadrul proiectului cu același nume, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Evenimentul are loc mâine, de la ora 12.00.

Sursă informații și foto: În căutarea orașului pierdut

CITEȘTE ȘI:
Se lansează volumul „În căutarea orașului pierdut. Sighet – oameni, locuri, povești”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.