”Începuserăm să ne îngrijorăm: destul de puține insecte au vizitat Grădina de Fluturi de la Bastionul Măcelarilor în vara aceasta. Acum ne-am lămurit: se pare nu era suficient de cald. În ultimele trei dimineți, am avut musafiri mulți și foarte, foarte frumoși”, spun cei de la Bastionul Măcelarilor.

”Chiar azi, un fluture coada rândunicii (Iphiclides podalirius) a zburat grațios, îmbătat de plăcere, vreme de vreo oră, deasupra tufelor parfumate de levănțică și de salvie rusească (Perovskia). Bondarii, multe feluri de albine, sirfidele (acele mici muște cu aparența unor viespi), fluturii albi ai verzei, fluturele ochi de păun de zi, fluturele lămâiță vizitează neobosit grădina. Răchitanul (Lythrum salicaria) e acum la începutul înfloririi, menta mexicană (Monarda), luminița nopții (Oenothera biennis), șovârvul (Origanum vulgare), isopul (Hyssopus) și flutureii (Gaillardia) sunt la apogeu”, fac ”recensămîntul” specialiștii de la Bastion.

Iar despre importanța biodiversității în orașe, Grădina de Fluturi și musafirii săi (uneori abia zăriți) vom afla mai multe în expoziția care va fi curând deschisă la Bastionul Măcelarilor.

Toate fotografiile au fost făcute în în prima săptămână a lunii iulie în grădina de la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare. Vă invităm la o plimbare prin Grădina de Fluturi de la Bastion!

Mai multe imagini descoperiți aici.

Sursă informații și foto: Muzeu Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.