Proiectul ”O Românie fără frontiere. Cultura – Moștenirea de ACASĂ” începe cu o invitație deschisă tuturor românilor: ”fiecare român poate contribui cu «zestrea personală» la realizarea celei mai mari expoziții colective de fotografii vechi de familie (din arhiva personală), cu scopul de aducere aminte, împărtășire, resuscitare și promovare a spiritului românesc”, anunță cei de la Asociația Artă și Cultură București.

Fotografiile pot fi trimise până în 15 iulie la adresa de mail mostenireadeacasa@gmail.com, însoțite de o scurtă descriere (anul în care a fost făcută fotografia, numele familiei și o scurtă descriere a imaginii).

”Vă invităm așadar să vă aduceți aminte și să participați activ în proiect, cu fotografii vechi de familie din arhiva personală, care evocă locurile natale: casa părintească, pădurea de lângă sat, ulița, obiecte tradiționale (obiecte vestimentare moștenite, obiecte decorative, covoare lucrate manual de bunici, străbunici), oameni dragi (rude apropiate), fotografii care redau obiceiuri străvechi sau munca câmpului”, precizează sursa citată.

Expoziția colectivă de fotografii ”va reprezenta simbolic moștenirea lăsată generațiilor viitoare, care prin intermediul fotografiilor pot accesa un timp și un spațiu autentic românesc”, menționează organizatorii.

În cadrul proiectului se va organiza și o expoziție de obiect vestimentar țărănesc, care va putea fi vizitată în București, dar și online, printr-un tur virtual. O altă componentă o constituie sesiunile de conferințe online realizate cu sprijinul și în parteneriat cu școlile românești din diaspora.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: Asociația Artă și Cultură București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.