O imagine cu Turnul lui Ștefan din Baia Mare a fost premiată în cadrul ”Green Mania”, un concurs foto despre natură şi reciclare.

Lansat la iniţiativa Asociaţiei Alucro – Every Can Counts România, în parteneriat cu Vimetco Alro, concursul foto ”Green Mania” a apărut din dorinţa de atrage atenţia atât asupra locurilor frumoase din România, cât şi asupra conservării acestora şi a resurselor de care dispunem.

Astfel, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, ”iubitorii de fotografie şi natură au avut ocazia de a lua parte la realizarea unei colecţii de vederi cu locuri fascinante din ţara noastă. Elementul comun al vederilor a fost doza din aluminiu, prezentată simbolic drept doza de inspiraţie”, explică organizatorii.

44 de fotografii au fost selectate în competiția propriu-zisă, după cerificarea eligibilității imaginilor. În perioada 8-14 ianuarie, vederile selectate au putut fi votate de publicul din mediul online prin distribuirea imaginilor publicate în albumul oficial al competiţiei. Vederea care a inspirat publicul şi a obţinut cele mai multe voturi îi aparţine lui Ionuţ Dumitraşcu şi reprezintă o vedere din Munţii Piatra Craiului – Vârful Ascuţit.


În urma jurizării lucrărilor, Asociaţia Alucro şi Vimetco Alro au acordat 9 premii. Printre vederile premiate se numără și o imagine cu Turnul lui Ștefan din Baia Mare, realizată de Diana Dumitrița Pop.

”Toţi câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în valoare de 200 euro fiecare, iar vederile acestora vor fi incluse într-o expoziţie organizată de Asociaţia Alucro în mai multe locaţii din ţară”, anunță organizatorii.

Albumul fotografiilor participante la concursul ”Green Mania” este disponibil aici.

Alucro este singura asociaţie non profit din România care desfăşoară proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă şi reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experienţă acumulată în cei peste 10 ani de activitate, Asociaţia a implementat în ţara noastră platforma europeană Every Can Counts care se desfăşoară în prezent în 19 ţări.

Sursă informații și foto: Alucro

CITEȘTE ȘI:
”Green Mania” – concurs foto pentru realizarea unei colecţii de vederi din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.