Sunt orașe în Maramureș care au nevoie de centuri ocolitoare, iar unul dintre ele este Sighetu Marmației, unde traficul este unul infernal de cele mai multe ori. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a ținut să aducă maramureșenilor vestea potrivit căreia Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a avizat studiile de fezabilitate pentru realizarea variantei de ocolire a municipiului Sighetu Marmației!

„Acest proiect este deosebit de important pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a traficului în zonă. Varianta de ocolire a municipiului Sighetu Marmației va lega cele două drumuri naționale care tranzitează orașul, DN18 și DN19 și va facilita legătura cu noul #pod peste râul Tisa pe care îl avem în construcție. Investiția se ridică la 48 de milioane de euro și este finanțată prin Programul Transport 2021- 2027.

Prin realizarea acestui proiect ne propunem să decongestionăm traficul din Sighetu Marmației, să reducem timpul de călătorie și să îmbunătățim accesul către și dinspre Ucraina. De asemenea, varianta de ocolire va facilita transportul comercial, reducând astfel impactul asupra traficului local și sporind siguranța rutieră. Acest proiect reprezintă un efort comun al Consiliului Județean Maramureș și al Ministerului Transporturilor, iar eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean, sunt mândru să fiu parte din această inițiativă care va aduce beneficii semnificative comunității noastre! Maramureșul are șapte proiecte majore în parteneriat cu Ministerul Transporturilor: Pasajul Italsofa, Pasajul Clubul Văcarilor, Centura pe varianta străzilor Europa si Dumbravei în Baia Mare, Centura ocolitoare la Sighetu Marmației, Podul peste Tisa, Drumul expres Baia Mare – Satu Mare.
Rând pe rând vom finaliza fiecare dintre aceste obiective din dorința de a realiza ceea ce mi-am asumat la începutul mandatului, să dezvoltăm Maramureșul!”, arată Ionel Bogdan.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.