Nu l-a obligat nimeni pe Ciprian Deac, jucător al campioanei României, CFR Cluj, să intre pe teren ieri cu FCSB, în ultimul meci al play-off-ului pentru echipa din Gruia. CFR a luat titlul în penultima etapă, iar cei care au vrut să plece în vacanță, cum ar veni titularii care au dus greul campionatului, au fost învoiți. Inclusiv antrenorul Dan Petrescu s-a auto-învoit, scuzați exprimarea frugală, pe motiv – din ce știm noi – că n-ar fi vrut să dea apă la moară unor frecușuri cu fanii FCSB.

Deac a fost pe teren. La declarațiile de după un meci pierdut, Deac a spus, cu o naturalețe fără de cusur, că lui îi place să joace fotbal.

La 36 de ani, Ciprian Deac  poate va fi părând un ”bătrân” al fotbalului după unii. După alții, în schimb, poate părea un înțelept al unui sport care stârnește în fiece zi emoții, tristeți, frenezii, aplauze ori sudalme.

Echipa campioană de cinci ani la rând, CFR Cluj, era cu sacii-n căruță înaintea meciului de ieri cu FCSB. Era doar o partidă de palmares, de abrazive orgolii, cum vreți a le zice. Deac s-a dus la meci. S-a dus să joace, nu să se uite de prin tribune. Semn că unii oameni chiar își respectă meseria. Și nu pleacă în vacanță decât atunci când se pune punct campionatului. O lecție pentru cei care își acordă din timpul lor prețios răgazul să priceapă. Respect, Deac!

Tiberiu Sabo

Sursa foto: CFR Cluj

CITEȘTE ȘI: Un om de bun-simț

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.