”Pregătim ediția 2020 a Nopții Europene a Muzeelor, care, în acest an, a fost reprogramată pentru data de 14 noiembrie”, anunță reprezentanții Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

Expoziția de bază din clădirea pavilionară, ”Lemnul în comunitățile tradționale, de la leagăn la mormânt”, va putea fi vizitată doar virtual în acest an, dar se pregătesc câteva surprize.

”Pentru că toamna este încă frumoasă și Muzeul Satului a îmbrăcat straie din frunze galbene și ruginii, sâmbătă, 14 noiembrie, vom prelungi programul de vizitare”, menționează cei de la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară.

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partenerul oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Muzeul Județean de Artă lansează expoziția online ”1 vară|7 cuvinte”
Noaptea Muzeelor | Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, pe lista câștigătorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.