Sunteți invitați sâmbătă, 12 iunie, să sărbătoriți Noaptea Europeană a Muzeelor (și) la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare. Argumente sunt multe și din cele mai diverse. 

Vă așteaptă expoziția permanentă care cuprinde peste 1.000 de eșantioane minerale, minereuri, roci și fosile recoltate exclusiv din aflorimentele și subteranele exploatărilor miniere ce au funcționat în zona Baia Mare și arealele adiacente din Maramureș și nord-vest-ul României. La parter veți descoperi secțiunile petrografie, mineralogie, zăcăminte, iar la etaj florile de mină.

De asemenea, își așteaptă vizitatorii expozițiile temporare ”Minerale în filatelia românească”, ”Jubiliară 45” și ”Ultimii dinozauri din Transilvania” (organizată în colaborare cu Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca).

Pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului vor fi proiectate filme documentare cu tematică decupată din științele naturii.

La fel ca și la edițiile anterioare, Muzeul de Mineralogie va fi deschis în intervalul 18:00 – 23:30 (ora de intrare a ultimului vizitator), iar intrarea va fi gratuită.

Noaptea Europeană a Muzeelor a fost inițiată în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și este patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Cu prilejul acestui eveniment, muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor, membră a celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare, Noaptea Muzeelor

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Lemn, broderie, muzică și un sat cum altul nu-i

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.