Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vine cu mai multe propuneri pentru Noaptea Muzeelor, ediția 2021, eveniment programat în 12 iunie.

În Clădirea pavilionară vor putea fi vizitate două expoziții. Prima este expoziția permanentă ”Lemnul în comunitățile tradiționale din nord-vestul Transilvaniei, de la leagăn la mormânt”, a doua este expoziția temporară ”Broderie”, semnată Zoe Vida Porumb. Din oferta serii nu lipsește o plimbare pe ulițele din Muzeul Satului (până la ora 20.00).

Pentru ora 21.00 este anunțat un moment muzical susținut de cvartetul MaraMusic. Va fi organizată o tombolă cu premii și sunt puse la cale și alte surprize.

Accesul va fi gratuit între orele 18.00 și 23.00.

Noaptea Europeană a Muzeelor a fost inițiată în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și este patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Cu prilejul acestui eveniment, muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor, membră a celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).

Sursă informații: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Noaptea Muzeelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.