Trei destinații, mai multe oferte din partea Muzeului Maramureșean din Sighetu Marmației pentru Noaptea Europeană a Muzeelor, celebrată în acest an în 12 iunie.

Prima destinație este Muzeul Etnografic al Maramureșului ”Francisc Nistor”, unde – între orele 17.00 și 23.00 – puteți poposi în expoziția permanentă. De asemenea, două expoziții extrem de interesante își așteaptă admiratorii. Este vorba despre permanente și a expozițiilor temporare: ”Lumină în întuneric” (expoziție de lămpi, felinare și opaițe din colecțiile muzeului) și despre ”Copiii și copilăria acum 100 de ani” (expoziției foto-documentară și de jucării din colecțiile muzeului).

A doua escală este Casa memorială Elie Wiesel, care poate fi vizitată între orele 20.00 și 22.00. Pe lângă expoziția permanentă, programul serii cuprinde și proiecții de film – Hedi Fried.

A treia destinație propusă este Muzeul satului maramureșean ”Mihai Dăncuș”. O plimbare la ceas de seară pe ulițele muzeului va fi o încântare. Accesul este posibil între orele 18.00 și 21.00.

Noaptea Europeană a Muzeelor a fost inițiată în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și este patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Cu prilejul acestui eveniment, muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Naționala a Muzeelor, membră a celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).

Sursă informații și foto: Muzeul Maramureșan, Noaptea Muzeelor

CITEȘTE ȘI:
Noaptea Muzeelor | Lemn, broderie, muzică și un sat cum altul nu-i
Noaptea Muzeelor | Minerale, timbre, filme și… dinozauri
Noaptea Muzeelor | De la vestigii arheologice la minerit, de la aparatul de fotografiat la ”Tot înainte!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.