Peste 70 de muzee și operatori culturali participă azi la a 16-a ediție a Nopții Muzeelor. Un eveniment care – în acest an altfel – nu putea fi decât altfel și el… Din Maramureș, două muzee sunt înscrise la eveniment pe site-ul oficial.

”Gata! Oferta pe anul ăsta s-a cam așezat pe www.noapteamuzeelor.org. Dacă mai intervin totuși niște schimbări (…) și noi nu mai știm de ele, nu trageți în mesageri. Mult online și extrem de puțin offline, dar credem că va fi oricum interesant”, anunță organizatorii ediției 2020 a Nopții Muzeelor.

Peste 70 de muzee și operatori culturali din 22 județe și din municipiul București s-au înscris la această a 16-a ediție a evenimentului. Unele spații culturale își așteaptă azi vizitatorii cu porțile deschise până la ora 21.00, altele invită la tururi și evenimente virtuale (tururi, conferințe, ateliere etc.) pe conturile de social media și pe site-urile proprii.

Din Maramureș, pe site-ul Nopții Muzeelor figurează Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară și Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Primul propune tururi virtuale prin expoziția ”Lemnul în comunitățile tradiționale, de la leagăn la mormânt”, precum și prin Muzeul Satului. Plus sunt anunțate niște surprize pe contul de Facebook. Muzeul Județean de Artă lansează expoziția participativă ”1 vară|7 cuvinte”, la ora 19.00, pe site.

👀 Detaliile despre oferta Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară sunt disponibile aici.
🎨 Mai multe despre evenimentul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» găsiți aici.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 16-a ediție. Muzee și instituții culturale din zeci de țări europene și nu numai își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte din mai, în mod tradițional.

🔎 Site-ul oficial al evenimentului european îl puteți vizita aici.

Sursă informații și foto: Noaptea Muzeelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.