Explorăm, experimentăm, înțelegem – aceasta este triada sub semnul căreia vineri, 24 septembrie, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare celebrează ”Noaptea Cercetătorilor Europeni” printr-o călătorie în fascinanta lume a științei.

Mai întâi invitația este de explorare. ”Vă invităm între orele 08.00 – 20.00, cu acces din oră în oră, să explorați câteva instrumente de bază cu care putem face știință sau putem prezenta rezultatele științei; un tur ghidat al instrumentelor optice ale planetariului, cu vizitarea opțională a observatorului astronomic și a expoziției «Catalogul obiectelor Messier»”, spun reprezentanții muzeului băimărean.

Următoarea provocare este cea de experimentare. Astfel, între orele 10.00 și 19.00, sunteți invitați la ”Atelierul de știință” în cadrul căruia sunt propuse diverse experimente de știință asistate de Andrei Avram, demonstrații cu diverse mecanisme și instrumente ale științei.

Ultimul pas este de înțelegere. Între orele 10.00 și 19.00 se va derula sub titulatura ”Lumina naturală vs. lumina artificială” o discuție liberă despre poluarea luminoasă în orașe și modul în care aceasta afectează astronomia, bioritmul uman și diversele ecosisteme.

Evenimentul ”Noaptea Cercetătorilor Europeni” derulat de Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare este componentă a programului ”RECONNECT. The Green Deal; Research Communication to Communities”.

Mai multe informații descoperiți aici.

Sursă informații: Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare. Foto: noapteacercetatorilor.cest.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.