Constantin Popovici și Cătălin Preda au cucerit în această dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.

”Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie”, se arată pe contul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Cu un total de 472.80 puncte a câștigat Constantin Popovici medalia de aur. Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte.

Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving.

Sursă informații și foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (credit foto: Andreea Giuclea)

CITEȘTE ȘI:
Natație | David Popovici a primit azi premiul pentru sportivul anului 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.