Maramureșeanul Andrei Ungur (25 de ani) a câștigat medalia de bronz în finala probei de 100 m spate în cadrul Campionatului European de înot în bazin scurt pentru seniori. ”În fața unui public efervescent, care l-a încurajat frenetic, sportivul român în vârstă de 25 de ani, antrenat de fratele său Cătălin, a încheiat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 50.04 secunde, la egalitate cu italianul Lorenzo Mora”, scriu reprezentanții Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Pe prima treaptă a podiumului în proba de 100m spate s-a clasat francezul Mewen Tomac (49.72), iar pe locul II s-a situat Yohann Ndoye-Brouard (49.96), francez și el.

Sursă foto: FRNPM

”Vineri seara mi s-a părut ca un film și va rămâne cu siguranță în cărți și în sufletele noastre până in vecii vecilor. Emoțiile tuturor au însemnat lumea pentru mine, în timp ce această medalie arată doar niste muncă «un miez» dificilă”, mărturisește cel care a cucerit pentru România prima medalie la Campionatul European de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori, de la Otopeni. Competiție care a avut loc în perioada 5-10 decembrie, organizată fiind de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics.

Și așa cum frenetic a fost încurajat în timpul cursei de senzație pe care a făcut-o, tot așa cu urale (și tort!) a fost azi primit acasă Andrei Ungur.

Andrei a studiat Film and Media Arts la Universitatea din Utah. Este legitimat la Universitatea Cluj și se antrenează cu fratele lui, Cătălin Ungur. (G.D.)

CITEȘTE ȘI:
Natație | În 3 august 1984, băimăreanca Anca Pătrășcoiu câștiga prima medalie olimpică la înot pentru România

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.