”Astăzi este Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România, iar noi vă îndemnăm să îmbracați minunatele straie de sărbătoare și să treceți pe la noi. Vizitatorii îmbrăcați în costum popular/o piesă a unui costum popular sunt răsplătiți astăzi cu intrarea gratuită”, anunță cei de la Muzeul Satului Baia Mare.

De asemenea, cei îmbrăcați în straie de sărbătoare sunt invitați să se fotografieze în primăvara încântătoare de pe ulițele satului din inima orașului și să le posteze în mesaj privat pe contul de Facebook al Muzeului Satului.
Porțile muzeului se deschid la ora 10.00. Ultima intrare – ora 17.30.

Sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România a fost instituită prin Legea 102/2015 pentru a evidenția ”valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiționale specifice fiecărei zone”.

Sursă informații și foto: Sărbătorită în cea de-a doua duminică a lunii mai, Ziua Naţională a Portului Tradiţional din România a fost instituită prin Legea 102/2015 pentru a evidenția ”valorile inestimabile pe care le reprezintă costumele tradiționale specifice fiecărei zone”.

Sursă informații și foto: Muzeul Satului Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară | Colecția de port tradițional de sărbătoare își așteaptă vizitatorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.