Proiectul ”În lumea celor fără cer” al celor de la Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare a câștigat finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național. Este al treilea proiect al muzeului din Maramureș care obține finanțare AFCN.

Au fost afișate rezultatele sesiunii de finanţare a Administrației Fondului Cultural Național după prima etapă de concurs, pentru cele 12 arii finanțate în cadrul sesiunii II/2021.

Proiectul ”În lumea celor fără cer” este cel de-al treilea proiect depus de Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare la Administrația Fondului Cultural Național și pentru care se obține finanțare. Primul proiect, ”Percepții senzoriale inedite – fascinația cristalelor” a fost câștigat în 2017, iar cel de-al doilea, ”Minerale românești – contributor la patrimoniul cultural european” în 2019.

”Depus la aria Patrimoniu Cultural Imaterial, proiectul cultural «În lumea celor fără cer» a obținut 95 de puncte, situându-se pe locul 4 din 80 de proiecte depuse, dintre care 12 au primit finanțare, 20 au fost respinse administrativ, iar restul nu au primit finanțare”, precizează reprezentanții Muzeului Județean de Mineralogie.

”În lumea celor fără cer” se dorește a fi ”un demers profesionist de salvare a unei părți reprezentative a patrimoniului imaterial, reprezentat de mărturiile diverselor persoane ce au lucrat în activitatea tradițională și emblematică din partea de nord-vest a României, în general, și a Băii Mari, în particular, și anume, mineritul”, informează cei de la Mineralogie.

Pentru desfășurarea în condiții optime a proiectului și pentru a atinge toate fațetele unui astfel de demers (inclusiv zonele în care specialiștii muzeului nu au expertiză), a fost angrenată alături de cei la Mineralogie o echipă variată de parteneri și asociați: Institutul de Istorie Orală Cluj-Napoca, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare și Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.