”Studii și comunicări științifice I” este cea mai nouă apariție editorială sub egida Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Volumul, coordonat de dr. Marius Câmpeanu și apărut la Editura Argonaut din Cluj-Napoca, reunește lucrările științifice și recenziile de carte prezentate la Sesiunea anuală a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, desfășurată în Baia Mare în 9-10 octombrie 2019.

”În peste 350 de pagini se găsesc studii semnate de cercetători științifici, muzeografi și profesori de istorie din București, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Satu Mare, Vaslui, Sighișoara, Mediaș, Făgăraș, Turda și Baia Mare. Majoritatea autorilor sunt doctori in istorie, autori a numeroase cărți și studii în anuare, periodice și alte publicații de specialitate”, menționează pentru eZiarltău dr. Marius Câmpeanu.

Spicuim câteva dintre titlurile legate de Maramureș: ”August 1869, Șomcuta Mare, a noua adunare generală a Astrei”; ”Participarea românilor din fostul județ Maramureş la Primul Război Mondial (1914-1918)”; ”Aspecte privind organizarea învățământului românesc în Baia Mare, în anul 1919”; ”Campania pentru «școala bisericii» în Maramureș (1940-1944)”.

Volumul poate fi achiziționat de la standul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș.

Sursă foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.