De la ora 12.00, azi, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș va fi proiectat filmul documentar de scurtmetraj ”Incursiune în orașul medieval Baia Mare”. ”Situat într-un cadru natural deosebit, la poale Munților Gutâi și traversat de râul Săsar, orașul cu denumirea veche de Rivulus Dominarum, respectiv Râul Domnițelor, municipiul Baia Mare are o atestare documentară de peste 700 de ani, urmele perioadei medievale fiind foarte prezente în acest frumos oraș, reprezentate de clădiri și vestigii istorice din perioada respectivă”, se arată în prezentarea filmului care a avut premiera în 18 decembrie 2023.

Regia și montajul: Dr.Tarkanyi Janos
Imaginea: Marius Roman
Consultanți de specialitate: dr. Viorel Rusu și Lucia Pop – Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș
Narator: Cosmin Cozma
Redactor: Walter Übelhart
Producător: Coralia-Monica Übelhart

Scurtmetrajul este realizat de Asociația Multiculturală ”Johannes Banfi Hunyades” din Baia Mare, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș. Cu sprijinul financiar al Municipiului Baia Mare.

Azi, fiind Ziua Culturii Naționale, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș poate fi vizitat gratuit până la ora 17.00 (ultima intrare, 16.30). De asemenea, accesul este gratuit și la Bastionul Măcelarilor, până la ora 16.00.

Sursă informații: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Walter Übelhart: ”Un an de zile am ținut manuscrisul închis într-un sertar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.