Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș vă invită să vizitați expoziția temporară ”Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia”.

Expoziția face parte din programul cultural ”Din colecția numismatică a muzeului”, prin care instituția dorește să prezinte publicului diversele colecții numismatice pe care le tezaurizează, atât prin intermediul expozițiilor, cât și prin apariții editoriale. ”În acest sens, amintim valorificarea culturală a Tezaurului de denari romani de la Oarța de Sus (prin organizarea unei expoziții și a unui proiect cultural în cursul anului 2018), precum și publicarea (la sfârșitul anului 2020) a lucrării «Tezaurul monetar roman de la Oarța de Sus» (autori: Georgeta Maria Iuga, Raul Cardoș) editată de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Seria Studii și Cercetări Maramureșene 3”, precizează reprezentanții Muzeului.

Curatorul expoziției ”Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia” este Raul Cardoș – muzeograf, din echipa de proiect făcând parte și Zamfir Șomcutean – conservator și Dorian Ghiman – restaurator.

Tezaurul de denari romani de la Berchezoaia este cea mai recentă descoperire de acest gen pe teritoriul Maramureșului și va fi expus vizitatorilor în premieră.

Vernisajul are loc mâine, începând cu ora 12.00, transmis fiind pagina de Facebook a muzeului. Invitați la deschiderea expoziției sunt autorii descoperirii acestui tezaur: membrii Asociației Detecție Nord – Vasile-Ovidiu Papuc, Lucian-Alexa Onea și Vlad-Călin Sarmași.

Expoziția va putea fi vizitată de către cei interesați imediat după terminarea vernisajului, la sediul muzeului din Baia Mare (strada Monetăriei nr. 1-3).

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.