12 muzee etnografice din România, printre care și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, vor fi prezentate pe pagina de Facebook și pe canalul Youtube ale Institutului Cultural Român ”Dimitrie Cantemir“ din Istanbul, în perioada 12 noiembrie – 15 decembrie, într-o serie de materiale video subtitrate în limba turcă.

”Dedicate publicului turc și diasporei române din Turcia, filmele din cadrul proiectului «Patrimoniul etnografic românesc prezentat la Istanbul» au fost realizate prin contribuția unor muzeografi români cu experiență, dedicați activității de cercetare și recuperare a patrimoniului cultural”, precizează Institutul Cultural Român (ICR).

Vor fi prezentate atât istoricul muzeal, cât și obiecte de artă populară, realizate manual, provenite din colecțiile muzeelor implicate în proiect. De asemenea, vor fi preluate în perioada de desfășurare a proiectului și tururile virtuale ale muzeelor care dispun de acest instrument de promovare. ”Proiectul pune în valoare bogăția și frumusețea meșteșugurilor populare tradiționale, făcând parte din seria manifestărilor culturale anuale de promovare a etnografiei românești în mediul cultural turcesc”, se mai arată în comunicatul ICR.

Muzee partenere în proiect sunt: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale – ASTRA din Sibiu, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, Muzeul de Etnografie Brașov, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, Muzeul Județean Gorj „Al. Ștefulescu” din Târgu Jiu, Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” din Râmnicu Vâlcea, Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, Muzeul Etnografic al Moldovei din Iași, Muzeul Național al Bucovinei din Suceava, Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc și Muzeul de Artă Populară Constanța.

Sursă informații: Institutul Cultural Român. Sursă foto: Muzeul Satului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.