Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare organizează mâine, 23 aprilie, începând cu ora 12.00, un dublu eveniment, în care știința întâlnește cultura pe platforma muzeală: reinterpretarea clasică a evenimentului online HUBBLE de anul trecut, sub titulatura 30+1 Telescopul Spațial Hubble și lansarea versiunii în limba română a spectacolului digital de planetariu ”Sistemul solar”.

”Posterul oficial al aniversării – în 2020 – a trei decenii de astronomie spectaculoasă din spațiul cosmic, al unui telescop-satelit care, până în prezent, este cel mai prețios ochi uman ațintit spre cosmos, nu doar merită, ci necesită un demers epic într-un cadru mai restrâns, dar autentic însuflețit de istoria de 30 de ani, plus încă unul, de descoperiri uimitoare realizate de acest telescop spațial a cărui misiune este coordonată de NASA și Agenția Spațială Europeană”, spun reprezentanții Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare.

Cel de-al doilea eveniment al zilei de mâine este lansarea versiunii personalizate în limba română a spectacolului digital de planetariu ”Sistemul solar”. Un spectacol de planetariu care va intra de vineri în oferta generală a Planetariului Baia Mare pentru publicul larg. Vizionarea în premieră se va face în cadru restrâns, respectând normele sanitare în vigoare.

Pe de altă parte, datorită vremii și vremurilor, deschiderea oficială a parcului tematic astronomic unicat în România, programată inițial tot pentru 23 aprilie, va fi reprogramată, rămânând însă cea mai frumoasă și mai spectaculoasă promisiune educațională din acest an a planetariului băimărean pentru publicul său.

Sursă informații și foto: Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Cea mai frumoasă grădină cu stele din România este în Baia Mare
În 23 aprilie în Baia Mare se lansează ”Sistemul solar” – primul parc tematic astronomic în aer liber din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.