Din data de 20 mai, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare își va relua activitatea cu publicul. Expoziția permanentă și cele patru expoziții temporare deschise în prezent își așteaptă de mâine vizitatorii.

Expoziția permanentă, dispusă pe două niveluri, prezintă prin intermediul celor peste o mie de eșantioane expuse geologia regiunii Baia Mare, mineralogia sistematică, principalele proprietăți ale mineralelor, probe de minereu de la minele din zonă, iar la etaj vă așteaptă ”florile de mină” – eșantioane minerale cu valoare estetică deosebită.

Expoziția temporară ”Minerale în filatelia românească” cuprinde eșantioanele minerale ce au făcut obiectul celor două emisiuni filatelice emise de Romfilatelia în anii 2010 și 2016, alături de efectele filatelice rezultate: timbre, cărți poștale, maxime, plicuri. ”Lumina din adâncuri” este o expoziție de pictură organizată în colaborare cu artistul plastic Elisabeta Pietrar Veress, ce cuprinde tablouri cu teme inspirate din viața minerilor maramureșeni. ”În căutarea sufletului pietrei”, expoziție de pictură și obiecte neconvenționale, este realizată în colaborare cu artistul plastic Marinela Călușeru.

Expoziția temporară ”Ultimii dinozauri din Transilvania” este găzduită în sala de expoziții temporare și în hol, fiind realizată în parteneriat cu mai multe structuri din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Expoziția cuprinde patru reconstituiri în mărime naturală ale dinozaurilor transilvăneni, o serie de fosile deosebit de rare și o vitrină dedicată meteoriţilor unde sunt prezentați meteoriţi ce au căzut pe teritoriul României. ”Având în vedere contextul actual și interesul manifestat de publicul beneficiar vis-a-vis de această expoziție, s-a reușit prelungirea prezenței ei la sediul Muzeului de Mineralogie, până la finele lunii februarie 2021”, anunță oficialii muzeului băimărean.

Din cauza contextului actual, vor exista o serie de restricții și măsuri obligatorii pentru vizitarea în siguranță a expozițiilor muzeului, întregul regulament de vizitare putând fi consultat la sediul muzeului.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.