Muzeul Acasă din Tăuții Măgherăuș a fost redeschis oficial, după lucrările de restaurare, în cadrul evenimentului ”Flori de sânziene” care a avut loc în 29 iunie. Prilej cu care au fost marcați și 20 de ani de la înființarea lui.

”Muzeul Acasă este mai mult decât o simplă colecție de artefacte care astăzi a primit un nume, «Colecția etnografică prof. Emil Crâncău». Obiectele din Muzeul Acasă sunt mărturii ale vieților trăite, ale tradițiilor păstrate cu sfințenie și ale obiceiurilor transmise din generație în generație. Ele vorbesc despre munca asiduă, despre bucuriile și greutățile de zi cu zi ale strămoșilor noștri, despre sărbătorile și ritualurile care definesc identitatea noastră colectivă, pentru că identitatea românească poate să rămână vie numai prin conservarea moștenirii culturale”, se arată într-o postare pe contul de socializare al muzeului.

Muzeul găzduiește obiecte primite prin donații. Care spun povești din Nistru sau Băița, Bozânta Mare sau Merișor, Ulmoasa sau Bușag. ”Prin grija și respectul lor pentru tradiții, prin donațiile pe care le-au făcut muzeului în acești 20 de ani, ne-au oferit un dar neprețuit – posibilitatea de a învăța, de a înțelege, de a ne cunoaște rădăcinile și pe noi înșine”, menționează sursa citată.

Mai multe detalii, aici.

Sursă: Facebook / Muzeul ACASĂ – Tăuții Măgherăuș

Sursă: Facebook / Kids in Museums

CITEȘTE ȘI:
Preț de o zi poți deveni unul din specialiștii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.