Astăzi este Ziua Internațională a cuvântului ”mulțumesc”. Nu se știe precis de când s-a simțit nevoia instaurării unei astfel de sărbători și de când este ea celebrată. Cu atât mai mult cu cât a spune ”mulțumesc” ar trebui să fie un reflex. Ceva elementar. Cu atât mai mult cu cât pe cel care îl spune nu îl costă nimic, iar cel care îl primește îl va aprecia. Și nici zâmbetul care îl poate acompania nu costă nimic! Garantat!

Undeva în vârtejul întâmplărilor cotidiane, am rătăcit cuvântul ”mulțumesc”. Cândva în vrajba timpului care aleargă ca un performer de Jocuri Olimpice, l-am pierdut pe ”mulțumesc”. Avem impresia că lucrurile ni se cuvin, că gesturile celor din jur sunt subînțelese. Focusați prea intens asupra propriei persoane și consumați prea insistent de propriile probleme, am uitat de ”mulțumesc”.

Ce ar fi să ne oprim din când în când din iureșul în care suntem angrenați în fiecare zi, zi după zi, și să ne facem timp să spunem ”mulțumesc”?! Ce ar fi să începem din această seară și să spunem cuiva chiar azi ”mulțumesc”?! Pentru un gest de cândva, de ieri, de azi sau poate chiar de mâine… Vom fi uimiți cu siguranță de puterea mare pe care o are un mic cuvânt.

Începem noi: pentru că ne citiți și v-ați făcut un tabiet din a vizita site-ul nostru, vă mulțumim!

eZiarultău 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.