Produsele cosmetice FAIN vor fi prezente la ”Mărțișor cu Dor”. Vă vor face galeș cu ochiul, vă vor ademeni cu arome din cele mai seducătoare, vă vor atrage grație compoziției 100% naturale și ambalajelor dichisite până la cel mai mic amănunt. Cu ele, lucrurile sunt clare. Dar stați să vedeți ce poveste faină de Mărțișor ne spune Ionuț Horoba, creatorul FAIN!
FAIN s-a născut în 2012: ”În inima Maramureșului, am început să potrivim uleiuri și unturi vegetale, sucuri din legume și fructe, infuzii din plante medicinale sau uleiuri esențiale pentru produse de îngrijire și regenerare a pielii”. Așa începea povestea FAIN.
De atunci și până azi gama de cosmetice s-a extins, s-a perfecționat, s-a rafinat, fiind formată în prezent din peste 30 de produse. ”Prin conținutul lor exclusiv natural, produsele FAIN sunt o veritabilă sursă de îngrijire, hidratare și regenerare a pielii. Bazate pe formule în care frumuseţea şi echilibrul naturii sunt aduse la rang de principii fundamentale, se adresează întregii familii, având pentru fiecare câte o propunere menită să satisfacă dorinţele, pretenţiile, dorurile şi amintirile”.
Cert este că dacă ai testat produsele FAIN revii mereu la ele ca la o iubire de care oricât te îndepărtezi (în spațiu sau/și în timp), sfârșești tot prin a reveni la ea iar și iară… Ei și fiindcă produsele create de Ionuț Horoba m-au dus cu gândul la iubire (să fie de vină proximitatea primăverii?!, să fie la mijloc alchimia aromelor din produsele lui?!), a fost doar un pas până să îl chestionez despre prima lui dragoste. Care, întâmplător sau nu, se leagă de… Mărțișor.
”Prima dată de tradiţia de a dărui mărţişoare cu ocazia zilei de 1 Martie am auzit prin clasele primare. Am copilărit într-un sat mic situat pe Valea Ţibleşului din Bistriţa-Năsăud, iar pe vremea respectivă (anii ’80-’90) aici mărţişoarele erau buchete de ghiocei culese din pădurile din zonă sau dulciuri cumpărate de la cooperativa din sat”, așa își începe Ionuț povestea de Mărțișor. Până aici, toate bune și frumoase…
”Până în clasa a VII-a, singurele femei cărora le dăruiam mărţişoare erau mama, bunica şi doamna învăţătoare sau dirigintă. Însă, în acel moment al existenţei mele de elev de gimnaziu a apărut o situaţie cu totul nouă pentru mine: mă îndrăgostisem de o colegă de clasă. Eram atât de derutat de noile sentimente pe care le simţeam încât habar nu aveam cum să procedez. Lucrurile erau cu atât mai complicate cu cât eram un copil înzestrat cu o timiditate excesivă. Simpla intersectare a privirilor cu această fată mă aducea până în pragul leşinului”, mă poartă Ionuț înapoi în timp spre prima lui poveste de dragoste.
”Câteva zile înainte de 1 Martie m-am frământat cum anume voi face să îi dăruiesc un mărţişor acestei colege. Până la urmă m-am hotărât să fac o felicitare dintr-o coală din blocul de desen. Am cumpărat o ciocolată “Poiana” pe care am împachetat-o într-o coală de caiet. Am găsit într-un sertar din casă un mărţişor din metal în formă de gâscă, probabil primit de mama mea în anii trecuţi. În dimineaţa zilei de 1 Martie m-am dus la şcoală mai devreme decât de obicei ca să ajung primul în clasă şi am pus toate cele amintite mai sus în banca unde stătea colega mea. Pe urmă am aşteptat emoţionat să văd reacţia ei…”, suspansul crește, pentru că acei care îl cunosc pe Ionuț știu foarte bine că este un magician nu doar în laboratorul FAIN, ci și în universul cuvintelor.
Ei, și cum mai orice poveste de dragoste (mai ales una în decor adolesecentin de primăvară) are și un miez de neprevăzut, așa i s-a întâmplat și lui Ionuț: ”Rezultatul a fost neaşteptat pentru mine, deoarece nu mi-am scris pe felicitare numele, ea a crezut că alt coleg i-a dăruit acel mărţişor, acesta primind ochii dulci ai fetei în locul meu. Aşa că toată povestea mea de iubire legată de primul mărţişor dăruit unei fete s-a terminat ca în versurile lui Eminescu: <<Şi te-ai dus, dulce minune, /Ş-a murit iubirea noastră (…)>>.
Din 28 februarie până în 1 martie, de la 9.00 la 21.00, la Galeria Varvedo (str. Crișan nr. 6/1 – vizavi de Turnul Ștefan) are loc ediția 12 a târgului ”Mărțișor cu Dor”. Intrarea este liberă. Haideți să luați un mărțișor care cu siguranță va fi ținut mereu minte și în jurul căruia se va scrie o poveste FAINă…
Ramona-Ioana POP
Sursă foto: FAIN