O colecție de mărțișoare realizată de designer-ul maramureșean Ileana Horoba-Danci va fi prezentată de Institutul Cultural Român Varșovia.

Un material narativ despre simbolistica Mărțișorului va fi postat, începând cu 1 martie, pe canalele de comunicare ale Institutului Cultural Român Varșovia. ”Pornind de la un text mai amplu, semnat de etnologul Irina Nicolau și pus la dispoziție de Muzeul Național al Țăranului Român din București, reprezentanța ICR din Polonia a creat o poveste în limba polonă, în baza căreia Szymon Góralczyk, un excelent animator al culturii din Varșovia, a pregătit «Povestea Mărțișorului» – disponibilă pe canalul YouTube al ICR Varșovia”, anunță Institutul Cultural Român.

Totodată, pe pagina de Facebook a ICR Varșovia, vor fi prezentate fotografii ale unei colecții de mărțișoare realizate de designer-ul maramureșean Ileana Horoba-Danci. ”Originalitatea și finețea produselor lucrate în ceramică sau porțelan, cu forme și culori legate de tradițiile de primăvară, au fost surprinse de fotograful Alina Bondrea”, precizează ICR.

Sursă informații și foto: Institutul Cultural Român (credit foto – Alina Bondrea)

CITEȘTE ȘI:
9 ore de creație, 4 artiști și 600 kg de lut sau povestea unui act artistic
Mărțișor cu Dor | În ”Grădina de Rouă” a Ilenei cresc nu flori, ci mici poeme de ceramică…
DARURI DE CRĂCIUN | ”Colindătorii” de la Ileana Bijoux, decupați direct din copilărie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.